Ροδόπη: Πήρε αγκαλιά δελφίνι και βούτηξε στην παγωμένη θάλασσα να το σώσει (vid)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένας νεαρός που, εκτός από την τεράστια αγάπη του για τη φύση, είναι και ιδιαίτερα... γενναίος, αφού, την περασμένη Κυριακή, δεν δίστασε να βουτήξει στα παγωμένα νερά της θάλασσας για να σώσει ένα δελφίνι.

Ο Γιάννης Καπαλίδης βρισκόταν στην παραλία Φανάρι Ροδόπης, όταν είδε ένα δελφίνι που είχε χάσει τον προσανατολισμό του και είχε βγει στην παραλία.

Η παραμονή του δελφινιού για τόση ώρα έξω από το νερό της θάλασσας, το οδηγούσε σε βέβαιο θάνατο, όμως ο νεαρός, με αγάπη και φροντίδα το αγκάλιασε και, βουτώντας και αυτός στα παγωμένα νερά, το βοήθησε να κολυμπήσει και πάλι και να βρει τον δρόμο του.

Μάλιστα, όταν το δελφίνι τα καταφέρενει, ο ίδιος πανηγυρίζει σα μικρό παιδί, μαζί με τον πατέρα του που τον βιντεοσκοπεί, Παύλο.

Οι οδηγίες του ΑΡΙΩΝ

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών ΑΡΙΩΝ, υπάρχει βεβαιότητα πως πρόκειται για Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba sp), μήκους περίπου 140 εκατοστών.

Όπως επισημαίνει ο ΑΡΙΩΝ, η συμπεριφορά κολύμβησης του δελφινιού δείχνει ότι είναι ταραγμένη επειδή είναι ασταθές και γυρίζει πίσω στην παραλία. «Αυτό το δελφίνι δεν θα πρέπει να εξαναγκαστεί να φτάσει στη βαθιά θάλασσα πριν να ελεγχθεί από κτηνίατρο ή εκπαιδευμένο άτομο», τονίζει.

Είναι πιθανόν το δελφίνι να επιστρέψει σε μια κοντινή ακτή στην περιοχή, επομένως από τον ΑΡΙΩΝ συνιστάται όποιος δει το δελφίνι σε κάποια παραλία, να μην προσπαθήσει να το οδηγήσει στα βαθιά, αλλά να καλέσει αμέσως τον πλησιέστερο λιμενικό σταθμό και τον ΑΡΙΩΝ στα τηλ. 6945531850 ή 6945644994 για τις οδηγίες τους.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση του δελφινιού παρακάτω και ΕΔΩ.

Geplaatst door Giannis Kapalidis op maandag 4 december 2017

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση