Ροδόπη: Τρία είδη πουλιών δακτυλιώθηκαν μόλις για δεύτερη φορά στην Ελλάδα (φωτο)

Το διάστημα 26 Μαϊου έως και 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ) που διοργανώθηκαν από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ).

Για δεύτερη φορά στην Ελλάδα δακτυλιώθηκαν ο Πευκοδρυοκολάπτης (Dendrocopos major), ο Βουνοδενδροβάτης (Certhia familiaris) και ο Πύρουλας (Pyrrhula pyrrhula), ενώ η Σταχτοσουσουράδα (Motacilla cinerea) αποτελεί ένα από τα είδη που δεν δακτυλιώνονται συχνά. Συνολικά δακτυλιώθηκαν 71 πουλιά από 19 είδη. Τα πιο πολυάριθμα ήταν ο Κοκκινολαίμης (Erithacus rubecula) και ο Κοινός Σπίνος (Fringilla coelebs).

rodopi2 (600 x 450)

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δακτυλιώσεις έγιναν στο πλαίσιο προγράμματος παρακολούθησης ειδών ορνιθοπανίδας του ΕΠΟΡ, στο δάσος Φρακτού και της περιοχής των Θερμιών για την παρακολούθηση κυρίως της μετανάστευσης δασόβιων ειδών. Η ομάδα δακτυλίωσης απαρτιζόταν από τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο, την Δρ. Δημάκη Μαρία, την κα Παναγιωτοπούλου Μαρία (μέλη του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών) από συνεργάτες τους, στελέχη του ΦΔΟΡ και του ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

rodopi3 (600 x 450)

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, καταλήγοντας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Δρ. Αλιβιζάτο, την Δρ. Δημάκη, την κα Παναγιωτοπούλου Μαρία, τους συνεργάτες τους κ. Βογιατζή Νικήτα και κα. Ρέππα Χρυσαυγή, και τον κ. Βασιλειάδη Σάββα, στέλεχος τους ΦΔ Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, καθώς και σε εθελοντές για την συμμετοχή τους.

rodopi4 (600 x 450) rodopi5 (600 x 450) rodopi6 (600 x 400)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση