Ρόδος: Καταδίκη κτηνοτρόφου για φόλες με δύο γεράκια νεκρά

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε χθες το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 43χρονο κτηνοτρόφο στο χωράφι του οποίου στην περιοχή του Έμπωνα Ρόδου βρέθηκαν 10 δηλητηριασμένα δολώματαφόλες»). Κατηγορήθηκε για φόνο ειδών της ορνιθοπανίδας (μη θηρεύσιμων ειδών) με χρήση δηλητηρίων.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2018, οπότε και μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου κατήγγειλε ότι ο σκύλος του δηλητηριάστηκε από φόλα, δίπλα σε μάντρα της περιοχής.

Ο θηροφύλακας Ρόδου με έναν δασοφύλακα της Δ.Δ. Δωδεκανήσου, μετέβησαν στο σημείο. Περιμετρικά της μάντρας εντόπισαν 10 τεμάχια λίπους εμποτισμένα με φυτοφάρμακο lannate και δύο γεράκια νεκρά. Ο κτηνοτρόφος ομολόγησε την πράξη του.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, από παλαιότερο περιστατικό δηλητηρίασης δύο γερακίνων στη Μεσαρά με παρόμοιο τρόπο. Η φόλα (κομμάτι κρέας) ήταν ακόμα στα νύχια του αρπακτικού όταν έφτασε στα εργαστήρια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση