Σαλαμίνα: Αρχίζει η απάντληση πετρελαίου από τα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου

Το απόγευμα της Τρίτης θα αρχίσει η απάντληση των 3.200 τόνων πετρελαίου που βρίσκονται στα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε ενόσω ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Σαρωνικού Κόλπου, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Έχουν δοθεί οι απαραίτητες εντολές και οδηγίες από την πρώτη στιγμή και η πρώτη προσπάθεια που έγινε ήταν να στεγανοποιηθεί αμέσως το πλοίο που βυθίστηκε. Έχουμε πετύχει τη στεγανοποίηση στο 95% και πριν από το μεσημέρι το ναυάγιο θα έχει πλήρως στεγανοποιηθεί. Το απόγευμα θα αρχίσει η απάντληση του πετρελαίου», είπε χαρακτηριστικά για το ζήτημα και έσπευσε να καθησυχάσει: «Έχει 3200 τόνους αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω διαρροή. Αυτό που έφυγε, έφυγε την ώρα που βυθιζόταν».

Όπως είπε ο υπουργός, «έγιναν αμέσως ενέργειες για να αναλάβουν δύο εταιρίες απορρύπανσης. Έχουν γίνει οι απαραίτητες κινητοποιήσεις. Έχει πάει ήδη ο ΓΓ Ναυτιλίας ο κ. Καλαματιανός στην περιοχή, ενώ αμέσως έδωσα εντολή να σπεύσει επί τόπου και ο Αρχηγός του Λιμενικού, ο οποίος και πήγε».

«Γίνεται έρευνα για την υπόθεση γιατί υπάρχουν πάντα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν όλα», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση