Σαρωνικός: Πώς εξελίσσεται η αντιρρυπαντική επιχείρηση και ποιες παραλίες καθάρισαν

Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η απορρύπανση του Σαρωνικό Κόλπου, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», νότια της Αταλάντης.

Η παραλαβή των καυσίμων που απαντλούνται από το ναυάγιο θα συνεχιστεί από άλλο δεξαμενόπλοιο, καθώς σήμερα λήγουν τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για το δεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε έως τώρα στην περιοχή. Το δεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε έως τώρα είχε παραλάβει από τις δεξαμενές Νο2, Νο1 και Νο4 του «Αγ. Ζώνη ΙΙ» πάνω από 1,5 τόνο πετρελαιοειδών.

Χθες τα μέσα που επιχειρούσαν ήταν: 5 απορρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ., 1 ΠΛΣ, 6 ιδιωτικά αντιρρυπαντικά συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «Ακταία» της EMSA. Επίσης, 1 πλωτός γερανός, 1 Δ/Ξ πλοίο, 6 ρυμουλκά, 2 λάντζες και 2 φουσκωτά σκάφη, τα οποία ελέγχουν την πορεία και την κατάσταση του ποντισμένου φράγματος.

Συνολικά, στην επιχείρηση συνέδραμαν 160 άτομα. Υπενθυμίστηκε επίσης στην ανάδοχο εταιρεία απορρύπανσης η ανάγκη επαύξησης του αριθμού των συμμετεχόντων και των απορρυπαντικών μέσων στις περιοχές Πειραϊκή, «Μαριδάκι» Γλυφάδας και ελεύθερη παραλία Ελληνικού.

Ποιες περιοχές καθάρισαν και ποιες παραμένουν «μαύρες»

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η επίχειρηση και από στεριά, κατά μήκος των ακτών της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, οι θαλάσσιες περιοχές χωρίς ίχνη ρύπανσης είναι: Σαλαμίνα: Νοτιοανατολική και Ανατολική ακτογραμμή Σαλαμίνας, παραλίες Φλώρα και Βότσαλα. Πέραμα. Ακτή Τζελέπη. Πειραϊκή: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Αχινός. Παλαιό Φάληρο: Θεατράκι. Βουλιαγμένη. Λαγονήσι.

Οι θαλάσσιες περιοχές με διάσπαρτα ίχνη ρύπανσης ή ιριδισμούς: Σαλαμίνα: Θεατράκι, κόλπος Σεληνίων. Άλιμος: Ακτή Ήλιου. Ελληνικό: Ελεύθερη Παραλία. Μαρίνα Γλυφάδας 2,3,4. Μικρό και Μεγάλο Καβούρι.

Οι θαλάσσιες περιοχές με ρύπανση: Σαλαμίνα: Κυνοσούρα, Λημνιώνας. Αγ. Κοσμάς: Όμιλος Αιγυπτιωτών, ΕΛΚΕΘΕ. Ελληνικό: Ιππόκαμπος. Γλυφάδα: Αστέρια (ARC- BALUX).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

1 comment

  1. Μανώλης 19 Σεπτεμβρίου, 2017 at 16:43 Απάντηση

    Αυτά συμβαίνουν όταν σε μια χώρα σαν τη δική μας, η προστασία και η διαχείριση του περιβάλλοντος, έρχεται ούτε καν σε δεύτερη, αλλά σε τρίτη μοίρα και τα κέρδη με κάθε κόστος είναι πιο πάνω απ’όλα. Πνιγόμαστε σε λίγους τόνους μαζούτ, που να γινόταν ατύχημα από κανένα τάνκερ. Πάντως greenagenda κράτα μας ενήμερους και κυρίως για το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα στη τροφική αλυσίδα που μας αφορά άμεσα κι’όλας.

Αφήστε μια απάντηση