Σεμινάρια συγγραφής πρότασης για χρηματοδότηση από το LIFE σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (EETAA), διοργανώνουν «Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017», στην Ξάνθη και στη Θεσσαλονίκη, στις 27 και 29 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι δύο εκδηλώσεις διεξάγονται στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος LIFE και χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο μέρος διαθέτει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί ο ρόλος της ομάδας GR LTF, το Πρόγραμμα LIFE και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας, μέσω των χρηματοδοτούμενων υποπρογραμμάτων του για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή τα οποία χωρίζονται σε α) Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων, β) Φύση και Βιοποικιλότητα, γ) Μετριασμό και Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και δ) Περιβαλλοντική/Κλιματική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση, καθώς και καλές πρακτικές και παραδείγματα έργων LIFE.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στη διεξαγωγή σεμιναρίου συγγραφής πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αύξηση του αριθμού και η βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων, ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των ελληνικών φορέων από το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο.

Οι επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις συμπλήρωσης των φορμών της αίτησης, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία και τα δεδομένα που είναι καθοριστικά για την επιλεξιμότητα του έργου τους και πως αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια αίτηση, β) η ενίσχυση των ικανοτήτων των δυνητικών δικαιούχων στην οργάνωση μιας πρότασης LIFE και στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση  των  απαραίτητων  εργαλείων  και  να  προχωρήσουν  στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την αίτηση, και τέλος, γ) οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε έργο LIFE, να είναι ενεργοί στο φορέα τους στο στάδιο προετοιμασίας αλλά και υλοποίησης ενός έργου LIFE και να αντιμετωπίζουν με θετική ματιά την αντιμετώπιση της πρόκλησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ωφελούν τον τόπο τους, με πολλαπλό όφελος για τους ίδιους και για τους φορείς που εκπροσωπούν.

Tο πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε περιοχή:

«Εκδήλωση Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017»

Μέρος Α: Πληροφόρηση 09:00 – 09:30 Εγγραφές

09:30 – 12:30 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα LIFE • Ο ρόλος της Ομάδας Greek LIFE Task Force • Το Πρόγραμμα LIFE και οι Τομείς Προτεραιότητας • Καλές Πρακτικές και Παραδείγματα Έργων LIFE • Ερωτήσεις/Απαντήσεις

12:30 – 13:30 Ελαφρύ Γεύμα

Μέρος Β: Εκπαίδευση  13:30 – 19:30 Σεμινάριο Συγγραφής Προτάσεων LIFE

Οι παρουσιάσεις της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν από τους εμπειρογνώμονες της GR LTF.

Εκδήλωση στην Ξάνθη

Ημερομηνία: Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Χώρος: Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, Αμφιθέατρο Σχολής Πολιτικών Μηχανικών

Διάρκεια: 3 ώρες – Α Μέρος Εκδήλωσης

6 ώρες – Β Μέρος Εκδήλωσης

Υποστήριξη: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Αιγίδα: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Εγγραφή: Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Α Μέρος ή/και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Β Μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιούνται στην φόρμα εγγραφής.

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Χώρος: Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 – 307, αίθουσα εκδηλώσεων

Διάρκεια: 3 ώρες – Α Μέρος Εκδήλωσης

6 ώρες – Β Μέρος Εκδήλωσης

Υποστήριξη: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αιγίδες: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Εγγραφή: Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Α Μέρος ή/και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Β Μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιούνται στην φόρμα εγγραφής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση