Πάνω από 500 νεκρές θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα το 2015

Το 2015 καταγράφηκαν 85 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ για περίθαλψη και άλλες 541 (627 το 2014 !) που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, διοργανώνονται, κάθε χρόνο, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της θάλασσας και της άγριας ζωής της.

Στα πλαίσια του κύκλου των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται σε πολλά μέρη της χώρας, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί 4ωρο σεμινάριο (10:00 με 14:00), το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας.

Το σεμινάριο θα είναι θεωρητικό και πρακτικό με εφαρμογή τεχνικών στις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης.

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν θα έχουν την δυνατότητα να γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης ή εθελοντές στο Κέντρο Διάσωσης, και θα λάβουν σχετικό υλικό.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 5 ευρώ, και για την αρτιότερη οργάνωση, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τις 22 Ιουνίου 2016, στο γραφείο Αθήνας στο τηλέφωνο 210-5231342.

Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί με συμμετοχή τουλάχιστον 10 ατόμων και μπορούν να το παρακολουθήσουν έως 25 άτομα που θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

σεμ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση