ΣΕΡΡΕΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

του Γιώργου Δαμιανίδη

«Αρματωμένοι» με θέληση και αποφασιστικότητα ξεκινούν τον αγώνα τους, οι Σερραίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε  από σήμερα κιόλας.

Ενδεικτική της αγωνίας και του προβληματισμού που επικρατεί στις τάξεις των αγροτών και κτηνοτρόφων, ήταν η μεγάλη συμμετοχή στη συνέλευση των Σερραίων αγροτών, που πραγματοποιήθηκε χθες, στο ξενοδοχείο «ACROPOL».

Αυτό, εξάλλου, ήταν και το ζητούμενο για τους επικεφαλής, που είχαν τονίσει ευθύς εξ αρχής πως η συμμετοχή των συναδέλφων τους στη συγκέντρωση, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη απόφαση για κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής, τα ονόματα όμως των οποίων δεν ανακοινώθηκαν, καθώς υπάρχει το… κακό προηγούμενο των αγροτοδικείων, κατά τη διάρκεια των οποίων στοχοποιήθηκαν και κάθισαν στο εδώλιο, οι επικεφαλής.

Παράλληλα, αποφάσισαν να αφαιρεθούν οι πινακίδες από όλα τα τρακτέρ που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, επίσης, υπό τον… φόβο των αγροτοδικείων.

Παράλληλα, αποφάσισαν από σήμερα να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και μέχρι την Τετάρτη να γίνει η καταγραφή τους, έτσι ώστε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, οπότε και θα γίνει η πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο, είναι πως η «αιχμή του δόρατος» για τις κινητοποιήσεις, θα είναι ο «νευραλγικός» Προμαχώνας.

«Θα χτυπήσουμε εκεί που πονάνε», δήλωσαν με έμφαση οι αγρότες.

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι αγρότες, αλλά κυρίως οι κτηνοτρόφοι, δέχονται αλλεπάλληλα και καίρια πλήγματα, «κορωνίδα» των οποίων αναμένεται να είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

agrotess

«Είμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό. Παλεύουμε για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας. Παλεύουμε για το μέλλον της χώρας, αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση», τονίζει ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Ανέστης Κεμανιντζόγλου.

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίσθηκε στο greenagenda.gr και ο πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Νιγρίτας Στέργιος Λίτος:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποτελειώσει τον πρωτογενή τομέα. Υπολογίζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Είμαστε εδώ. Είμαστε όρθιοι. Είμαστε ενωμένοι. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εξευτελίσει. Ο Έλληνας αγρότης, ο Έλληνας κτηνοτρόφος, ήταν πάντα και θα παραμείνουν περήφανοι. Ραντεβού στους δρόμους».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση