Σε Γρεβενά, Αμύνταιο και Θεσσαλονίκη ο Χόγκαν

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται την Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη ο Επίτροπος θα επισκεφθεί, στις 11:00, την Εταιρεία KOURELLAS SA στα Γρεβενά και, στις 15:30, το Κτήμα ΑΛΦΑ, στο Αμύνταιο Φλώρινας. Την ίδια ημέρα, ο κ. Χόγκαν θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Την Παρασκευή, στις 09:00, ο Επίτροπος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στο 3rd Agricultural Business Summit και στις 12:00 θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό κ. Αποστόλου (Ξενοδοχείο Porto Palace, 26ης Οκτωβρίου 65, Θεσσαλονίκη, Αίθουσα  "DOC6 1").

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Επιτρόπου Χόγκαν, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H ελληνική γεωργία έχει κάνει σημαντικά βήματα εν μέσω κρίσης, βελτιώνοντας αισθητά την εξωστρέφειά της.  Υπάρχουν όμως και καθυστερήσεις, τόσο στην οργάνωση των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών όσο και στην εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων καινοτομίας και έρευνας. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να γίνει καλύτερα, με διαφανή και αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων.  Το ποσοστό στήριξης που παρέχει η ΕΕ στον γεωργικό τομέα στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο αναλογικά από όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ ο τομέας αυτός (4% του ΑΕΠ) χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους περισσότερο από την υπόλοιπη οικονομία.  Η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις των καιρών είναι ακριβώς ένας συνδυασμός εισοδηματικής ενίσχυσης και προσαρμογής στις ιδιαιτερότητες της εποχής, όπως πχ οι κλιματικές προκλήσεις. Η επίσκεψη του Επιτρόπου Χόγκαν αποτελεί ιδανική ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος αυτά και άλλα θέματα που απασχολούν την ελληνική γεωργία με απώτερο στόχο τη συμβολή και αυτού του τομέα στην οριστική ανάκαμψη της  χώρας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση