Σε δασικούς συνεταιρισμούς η εκμετάλλευση των καμένων δένδρων στην Εύβοια

Την ανάγκη να ενισχυθούν αποφασιστικά τα μέτρα πρόληψης ενάντια στις δασικές πυρκαγιές, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, που επισκέφτηκε την Τρίτη την πολύπαθη Λίμνη Ευβοίας, η οποία δοκιμάστηκε από την πύρινη λαίλαπα τις τελευταίες ημέρες.

«Η πρόληψη κοστίζει το ένα εκατοστό των πόρων για την πυρόσβεση και την αποκατάσταση της καταστροφής στο δάσος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ντόπιοι ρητινοσυλλέκτες και οι δασικοί συνεταιρισμοί κατά τα επόμενα 4 χρόνια στο έργο της αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε περισσότερα από 28.000 στρέμματα χαλεπίου πεύκης. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι τα καμένα δένδρα δεν θα δοθούν για εκμετάλλευση σε εμπόρους, αλλά μόνο στους δασικούς συνεταιρισμούς προκειμένου να κατασκευαστούν κορμοφράγματα και άλλες υποδομές για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων τον χειμώνα και ό,τι περισσέψει θα δοθούν στους κατοίκους για καυσόξυλα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση