Σε δημόσια διαβούλευση οι αλλαγές στην ΚΥΑ για την κατανομή βιοντίζελ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας ανακοίνωσε σήμερα ότι θέτει σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Τροποποίηση της ΚΥΑ Δ1/Α/οικ.2497/8.2.2013 «Καθορισμός κριτηρίων, μεθοδολογίας κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ και ρύθμιση κάθε σχετικού θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 3054/2002, όπως ισχύει» (ΦΕΚ Β' 253)".

Στο σχέδιο προσδιορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο πλαίσιο της κατανομής βιοντίζελ ώστε να λαμβάνονται υπόψη ποσότητες πρώτων υλών για την παραγωγή βιοντίζελ (χρησιμοποιημένων φυτικών ελαίων, τηγανελαίων ή ζωικών λιπών) που συλλέγονται από εταιρείες οι οποίες είναι ταυτόχρονα κάτοχοι άδειας διάθεσης βιοκαυσίμων και άδειας συλλογής και μεταφοράς ή κατάλληλης έγκρισης/καταχώρισης, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1.Α.θ.i του άρθρου 3 της ΚΥΑ Δ1/Α/οικ.2497/8.2.2013.

Επιπλέον, με την προτεινόμενη τροποποίηση προβλέπονται διατάξεις για τη ενίσχυση των προβλεπόμενων ελέγχων από το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την αποφυγή φαινομένων απάτης.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Δείτε την απόφαση, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση