Σε εξέλιξη το 6ο ECO Festival στις Σέρρες

Αυλαία σήκωσε τη Δευτέρα το 6ο ECO Festival του Δήμου Σερρών, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και πολλαπλές δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντας να δραστηριοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους και στους μεγαλύτερους. Χορηγός επικοινωνίας του Festival, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο 25 Μαϊου, είναι η Greenagenda.gr.

«Δημιουργήσαμε το ECO Festival το 2011 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε στη συνείδηση των πολιτών. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους. Ο κ. Αγγελίδης έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του τμήματος περιβάλλοντος και του τμήματος πολιτισμού-αθλητισμού για τις προσπάθειές τους για την προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για έξι συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί θεσμό για τον Δήμο Σερρών. Σημαντική για την πραγματοποίησή του είναι η συμμετοχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η φετινή έναρξη του ECO FESTIVAL ξεκίνησε με την ημερίδα με θέμα: «ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», με τρεις διαφορετικές συνεδρίες, στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΣ.

Καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οργάνωσης Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Δημήτριος Πολιτόπουλος. Η 3η συνεδρία της ημερίδας συνδιοργανώθηκε με το εργαστήριο δομημένου περιβάλλοντος BeLamb του ΤΕΙ Σερρών και την παρουσία πανεπιστημιακών που μίλησαν για τις βιοκλιματικές επεμβάσεις στο δομημένο περιβάλλον.

O αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης, αναφερόμενος στην εκδήλωση, σημείωσε ότι «φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι "Ι 'm With Nature". Πρόκειται για μια εκστρατεία υπέρ της διατήρησης της ομορφιάς του φυσικού περιβάλλοντος με γενική θεματολογία σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ECO Festival είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA) που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ΕΕΒΑ λαμβάνει χώρα από 30 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.  Tο ECO Festival τελεί και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Ερευνών και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση