Σε εφαρμογή το «πράσινο» πρόστιμο για τα παλιά οχήματα στο Λονδίνο

Μπήκε χθες σε εφαρμογή στο Λονδίνο το περίφημο T-Charge, ένα ημερήσιο τέλος κυκλοφορίας, το οποίο πολλοί το θεωρούν ως προάγγελο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως μεταδίδει το newsauto.gr, με τα νέα δεδομένα θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι οδηγοί diesel και βενζινοκίνητων οχημάτων χρονολογίας πριν το 2006 που κυκλοφορούν στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα το T-Charge ορίζει ότι καθημερινά από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 6 το απόγευμα οι οδηγοί αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 4 και παλαιότερων (από το 2006 και πριν), θα πρέπει να πληρώνουν 10 λίρες (11 ευρώ) για κάθε ημέρα που θα κυκλοφορούν στην πόλη τις παραπάνω ώρες.

Το νέο τέλος κυκλοφορίας έρχεται να προστεθεί στο ήδη ημερήσιο τέλος των 11,5 λιρών (13 ευρώ) που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη, με το συνολικό ποσόν πλέον να αγγίζει τις 21,5 λίρες (24 ευρώ) για τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 4 και πριν.

Με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής του T-Charge, ο Δήμαρχος του Λονδίνου κ. Sadiq Khan δήλωσε: «Είμαι αποφασισμένος να λάβω άμεσα δράση για να βοηθήσω να καθαρίσει ο αέρας του Λονδίνου. Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κρίση στο Λονδίνο, με χιλιάδες πρόωρους θανάτους από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σήμερα, η εφαρμογή του T-Charge σηματοδοτεί ένα ορόσημο σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες να ξεφορτωθούν τα παλαιότερα και ρυπογόνα οχήματά τους».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση