Σε καλό δρόμο το project παραγωγής και διανομής αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα

Εντός του 2018 αναμένεται να είναι έτοιμος ο οδικός χάρτης για τον κόμβο παραγωγής και διανομής αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα.

«Τα επόμενα καθοριστικά βήματα για το σχέδιο του ευρωπαϊκού συστήματος διασύνδεσης ηλεκτρικής ισχύος στη Βόρεια Θάλασσα θα γίνουν 2018, με τη μορφή του οδικού χάρτη. Αν όλα πάνε καλά,  ο κόμβος παραγωγής και διανομής αιολικής ενέργειας θα μπορούσε να λειτουργήσει νωρίτερα από το 2027», προανήγγειλε ο διαχειριστής του προγράμματος  ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού δικτύου της TenneT, Van der Hage.

Η φιλοδοξία για το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο είναι υψηλό. Οι κατασκευαστές του εκτιμούν ότι το έργο θα μπορούσε να χειριστεί ανεμογεννήτριες χωρητικότητας 30GW, που αντιστοιχεί περίπου, σε δύο φορές την σημερινή συνολική εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ενέργεια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι στη θαλάσσια περιοχή Dogger που βρίσκεται ανάμεσα στη Βρετανία και τη Δανία να δημιουργηθούν τα λεγόμενα Νησιά Ηλεκτρικής Διασύνδεσης με γειτονικές χώρες της Βόρειας Θάλασσας

Ο Rob van der Hage, επεσήμανε ακόμη  ότι «είναι σημαντικό για τη βιομηχανία να συνεχίσει την πορεία της μείωσης του κόστους της ενέργειας.  Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε προς το 2030 και το 2050».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση