Σε Κορδελιό και Εύοσμο ο Τσιρώνης για την έντονη δυσοσμία

Επίσκεψη στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποίησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. Η επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους είχε προγραμματιστεί στη διάρκεια σύσκεψης η οποία είχε γίνει στο γραφείο του στην Αθήνα, όταν είχε ακόμη την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος. Είχε, δε, προσδιοριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο λόγος της επίσκεψης θα ήταν να διαπιστώσει από κοντά το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή με τη δυσοσμία η οποία παρατηρείται από τις αρχές του καλοκαιριού, σε κάποιες περιοχές του δήμου, κυρίως στην πέμπτη συνοικία του Ελευθερίου Κορδελιού, θέμα το οποίο είχε αποκαλύψει η Greenagenda.gr. Ο κ. Τσιρώνης αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή παρότι δεν διαθέτει πλέον το χαρτοφυλάκιο του Περιβάλλοντος το οποίο μετά τον ανασχηματισμό βρίσκεται στα χέρια του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλου.  

Ο αναπληρωτής υπουργός πήγε αρχικά στο δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Πέτρο Σούλα και στελέχη του δήμου με τους οποίους συζήτησε ξανά το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Σούλα ο κ. Τσιρώνης επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα χρηματοδοτήσει από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου την αναβάθμιση της λειτουργίας του σταθμού μέτρησης ρύπων ο οποίος λειτουργεί στο Κορδελιό. Ο αναπληρωτής υπουργός είπε, επίσης, ότι ξεκίνησαν οι έκτακτοι έλεγχοι στην περιοχή από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, κάτι το οποίο είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση