Σε λειτουργία ρομποτικοί κάδοι στο Κιλκίς

Σε μια νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων μπαίνει το Κιλκίς, καθώς τέθηκαν σε λειτουργία οι τρεις ρομποτικοί κάδοι.

Η μέθοδος των ρομποτικών κάδων θεωρείται οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον. Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Κιλκίς, Κατερίνα Γιαννακούλα, δήλωσε «Πρακτορείο 104,9 fm», ότι οι κάδοι αυτοί συμπιέζουν τα απορρίμματα και μειώνουν τον όγκο τους. Ένας ρομποτικός κάδος αντιστοιχεί σε 15 συμβατικούς των 700 λίτρων, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα, όμως, από την οικολογική διάσταση, είναι πολύ μεγάλη διαφορά και στην εικόνα του κάδου. «Δεν βλέπεις μπροστά σου τους κάδους με ξεχειλισμένα σκουπίδια, αλλά βλέπεις έναν ρομποτικό κάδο ο οποίος είναι καλαίσθητος, χωρίς οσμές», επισήμανε. Το γεγονός, δε, ότι οι κάδοι δεσμεύουν τις οσμές είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, επισήμανε η αντιδήμαρχος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρομποτικοί κάδοι δέχονται μόνο οικιακά απορρίμματα, τα οποία πρέπει να είναι καλά δεμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες. Δεν πρέπει οι δημότες να ρίχνουν χύμα σκουπίδια, ή άλλου είδους απορρίμματα, (μπάζα, κλαριά, χώματα, μπουκάλια, νωπά κρέατα ή ψάρια)

Οι κάδοι υπήρχαν από το 2010 ωστόσο, όπως είπε η κ. Γιαννακούλα, παρέμεναν ανενεργοί. «Θεωρώ ότι κάποια στιγμή πάθανε βλάβη αυτοί οι κάδοι από την κακή χρήση από τους ίδιους τους πολίτες, γιατί οι πολίτες δεν είχανε γνώση πως να διαχειριστούνε τα απορίμματα σε αυτούς τους κάδους», επισήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν σωστά γιατί υπάρχει η βούληση από τον δήμο και την αντιδημαρχία, ενώ θα υπάρξει σωστή ενημέρωση προς τους δημότες.

Ήδη, η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, ενώ από το φθινόπωρο θα διανεμηθεί και έντυπο υλικό.

Οι ρομποτικοί κάδοι είναι τοποθετημένοι στις οδούς Αγίου Γεωργίου, Περικλέους και στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Κ. Γαβριηλίδη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση