Σε περιβαλλοντική αποστολή οι μαθητές της Μαδύτου

Εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης  ΛιμνώνΚορώνειας-Βόλβης μαζί με τον δήμαρχο Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, επισκέφτηκαν την Δ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μαδύτου, ύστερα από σχετική πρόσκληση των μαθητών.Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η οικολογική κατάσταση της λίμνης Βόλβης, η ανάγκη δημιουργίας εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την προστασία και διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος, η συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε περιβαλλοντικές δράσεις που διοργανώνονται είτε από τον δήμο, είτε από τον Φορέα Διαχείρισης, και η υιοθέτηση ενός υπεύθυνου κώδικα συμπεριφοράς με κριτήριο τον σεβασμό στο περιβάλλον.

 

Επιπλέον, οι μαθητές και η δασκάλα της Δ’ τάξης ανακοίνωσαν την απόφαση τους να συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία». Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Φορέας Διαχείρισης δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του σχολείου και να παρέχουν κάθε βοήθεια στους μαθητές προκειμένου να αποκτήσουν την «Οικολογική Σημαία».
Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές θα επισκεφτούν το Κέντρο Πληροφόρησης Απολλωνίας και το Εθνικό Πάρκο με σκοπό να γνωρίσουν την Προστατευόμενη Περιοχή και να υλοποιήσουν εργασίες με θέμα την προστασία της φύσης. Τέλος, οι μαθητές θα συμμετέχουν στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Διαχείρισης στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Απολλωνίας στις 18 Δεκεμβρίου.
Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους, που με προσωπικό μόχθο προσπαθούν να μεταφέρουν στα μικρά παιδιά ιδιαίτερες γνώσεις με θέμα το περιβάλλον αλλά και την αναγκαιότητα συμμετοχής σε δράσεις που προάγουν την οικολογική ευαισθησία επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του Φορέα.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!