Σε πράσινο κλοιό η Σητεία

του Νίκου Αβουκάτου

Περίπου 1000 ενδημικά δένδρα και φυτά, όπως χαρουπιές ,πεύκα, δάφνες, μανόλιες και άλλα είδη έχουν περικυκλώσει πλέον τη Σητεία. Η «πράσινη» επιχείρηση του δήμου έλαβε χώρα σε αλσύλια,  χώρους στάθμευσης, παρτέρια, νησίδες, πάρκα και άλλους αδιαμόρφωτους χώρους.

Το ελάχιστο έως καθόλου πράσινο στο παλιό τμήμα της ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισε η δημοτική αρχή να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή παρέμβαση.Για την ολοκλήρωση του πρασινίσματος της πόλης χρειάστηκε να γίνουν εργασίες που διήρκεσαν έξι μήνες.

siteia 3

sitia 2

«Σε λίγους μήνες θα αρχίσει να φαίνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, η αλλαγή στη πόλη μας. Εντός της παλιάς πόλης, η ρυμοτομία δεν μας επέτρεπε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έτσι  λοιπόν, η δημοτική αρχή αποφάσισε να δράσει άμεσα, στο νέο τμήμα της πόλης» επεσήμανε ο Ιωάννης Βιτσεντζάκης, προϊστάμενος της υπηρεσίας πράσινου του δήμου Σητείας.

«Αυτό που θέλαμε ήταν να κυκλώσουμε την παλιά πόλη με πράσινο. Όπου είχαμε τη δυνατότητα καλύψαμε  σημαντική έκταση με δένδρα και φυτά. Στην προσπάθεια μας πέρα από το προσωπικό της υπηρεσίας πράσινου συμμετείχαν και αρκετοί εθελοντές. Καθοριστική ήταν η συμβολή και των δημοτών μας» υπογράμμισε ο κ. Βιτσεντζάκης.

Το επόμενο διάστημα ο δήμος προγραμματίζει τη φύτευση μεγάλου αριθμού θάμνων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση