Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ζάκυνθος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι το νησί συνεχίζει να καίγεται για τέταρτη ημέρα, ωστόσο καλύτερη είναι η εικόνα με μειωμένο τον αριθμό των μετώπων. Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να μειώσουν τον αριθμό των μετώπων.

«Στόχος των εμπρηστών είναι το καταπράσινο νησί μας και το πλούσιο περιβάλλον» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς.

Στην περιοχή του Αλαγά, τα ανατολικά και βορειοανατολικά  στον Βραχίωνα είναι σημαντική η οικολογική καταστροφή.Στο χωριό του Αγαλά, η πυρκαγιά έφτασε περίπου 500 μέτρα από το πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ μια κατοικία που ήταν εγκαταλελειμμένη από τους ιδιοκτήτες της μέσα στο δάσος υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στο νησί προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και για τους εμπρηστές που φέρονται να ευθύνονται για τα μέτωπα πυρκαγιάς.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα στις περιοχές Δοριζάτα και Λειβαθώ. Από την πυρκαγιά στη Λειβαθώ, δεν έχουν ρεύμα τα χωριά Βλαχάτα και τα Μουσάτα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, ermisnews.gr

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση