Σε τροχιά υλοποίησης η θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης

     Την Προγραμματική Σύμβαση για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, μαζί με τους εταίρους του έργου, που είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ώστε να προχωρήσει το έργο υλοποίησης της  Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

 «Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα χρόνιο αίτημα παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Όπως έχουμε ξαναπεί, επιδίωξη, αλλά και καθήκον μας είναι τέτοιου είδους έργα να μη μένουν στα χαρτιά, αλλά να γίνονται στην πράξη. Το πρώτο βήμα έγινε και προχωρούμε με όσο το δυνατόν γοργούς ρυθμούς στη σύνδεση του κέντρου με την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Αυτό που επιθυμούμε είναι να μπορεί το επιβατικό κοινό να μετακινείται γρήγορα, με ασφάλεια και με χαμηλό κόστος. Ταυτόχρονα, δίνουμε ώθηση στον τουρισμό, παρέχοντας προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου να δοθεί άδεια εκτέλεσης δρομολογίων σε πλοιοκτήτη. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του πλοιοκτήτη και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, με την οποία δίνεται το «πράσινο φως» να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας τον Απρίλιο του 2014.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!