Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές της ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Η ραδιενέργεια μέσα σε ένα κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα « σκαρφάλωσε» στα υψηλότερα επίπεδα μετά από το καταστροφικό τσουνάμι, σχεδόν πριν έξι χρόνια. Ο υπεύθυνος λειτουργίας της Tepco, ανέφερε ότι οι ατμοσφαιρικές μετρήσεις έφτασαν σε διάστημα μιας ώρας τα 530 sieverts μέσα στον αντιδραστήρα No 2 που είναι ένας από τους τρεις που καταστράφηκαν στη βορειανατολική ακτή της Ιαπωνίας, τον Μάρτιο του 2011.

Οι εξαιρετικά μεγάλες μετρήσεις ραδιενέργειας τονίζουν το μέγεθος της δυσκολίας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς αυξάνεται η πίεση να προχωρήσει η Tepco σε παροπλισμό του εργοστασίου, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις δεκαετίες.

Η πρόσφατη αυτή καταγραφή ραδιενέργειας  περιγράφεται από ορισμένους ειδικούς ως «αδιανόητη», είναι πολύ υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ των 73 sieverts σε μια ώρα εντός του αντιδραστήρα.

Να σημειωθεί ότι η δόση ενός sievert είναι αρκετή για να προκαλέσει ασθένεια ακτινοβολίας και ναυτία, τα 5 sieverts θα προκαλέσουν το θάνατο των μισών ατόμων  μέσα σε διάστημα ενός μήνα και μια δόση των 10 sieverts θα αποδειχθεί μοιραία μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση