Ημερίδα με θέμα: «Ο Κρόκος Κοζάνης στην Υγεία και τη Διατροφή», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013. στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης.Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι θεραπευτικές ιδιότητες του Kρόκου Κοζάνης, ο γεωγραφικός προσδιορισμός του, η βιολογική δράση συστατικών του και η χρήση του στην καθημερινότητα.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης στον χαιρετισμό του τόνισε πως «θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια του συνεταιρισμού, διότι θεωρούμε τον Κρόκο ιδιαιτέρως σημαντικό προïόν, πρεσβευτή του πρωτογενούς τομέα και ταυτόσημο πλέον με την Κοζάνη. Ένα προϊόν που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή μας, δηλαδή ποιότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα». Και συνέχισε «σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Κοζάνης βρίσκεται σε συνεργασία με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, για να χρηματοδοτήσει μελέτη που θα αφορά την επαναχρησιμοποίηση των χωραφιών, που εξαντλούνται μετά από μερικά χρόνια καλλιέργειας του Κρόκου, καθώς και την εξεύρεση έκτασης, με στόχο την προετοιμασία μελέτης για το Μουσείο του Κρόκου, ένα έργο που θα προετοιμάσουμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο».