Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων, ισχνή άνοδος στα ηλεκτροκίνητα

Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η ανοδική πορεία (+4%) των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων. Συνολικά πουλήθηκαν 7.862 αυτοκίνητα, έναντι 7.561 της περσινής αντίστοιχης περιόδου, ενώ το φετινό δίμηνο παρουσιάζει αύξηση 5,2% με 17.647 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Την μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων σημείωσε η Β κατηγορία (46,6%) με τα μοντέλα πόλης να καταγράφουν αύξηση 29% και τα SUV άνοδο 17,6%. Η αμέσως μετά «αγαπημένη» κατηγορία των Ελλήνων αποδεικνύεται η κατηγορία C που σημείωσε αύξηση 32,9%, με την επιμέρους κατηγορία SUV να πετυχαίνει αύξηση 20,5%. Καλή παρουσία έχει και η μικρή κατηγορία (Α), έχοντας 13,4% συνολικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), από τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί τον Φεβρουάριο, το 58,6% ήταν βενζινοκίνητα και το 27,1% πετρελαιοκίνητα. Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων με 11,9%, ενώ αύξηση 0,8% από το 0,5% τον περασμένο Φεβρουάριο σημείωσαν και οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Διπλάσια ποσοστά πωλήσεων πέτυχαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κύριο καύσιμο το φυσικό αέριο (1,6%).

Πολύ μεγάλη αύξηση σημειώθηκε στην πώληση καινούργιων λεωφορείων (+340%), ενώ θετικό ήταν το πρόσημο και στις πωλήσεις δικύκλων (38%, με 2.264 μονάδες). Αντίθετα, μείωση -4,4% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων φορτηγών με 645 συνολικά μονάδες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση