Σημαντική αύξηση της ευρωπαϊκής αγοράς φωτοβολταϊκών το 2015

Σχεδόν 8 GW φωτοβολταϊκών συνδέθηκαν με το δίκτυο το 2015 στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της SolarPower Europe, με τη ζήτηση φ/β να αυξάνεται κατά 15%, σε ετήσια βάση, έναντι ισχύος 6,96 GW το 2014.

«Είναι θετικό να βλέπουμε ότι ο ευρωπαϊκός φωτοβολταϊκός κλάδος μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης» σχολιάζει ο James Watson, CEO της SolarEurope Power.

Φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο το 2011, η ζήτηση για φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη ακολούθησε φθίνουσα πορεία για τρία συναπτά έτη. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ζήτηση το 2015 αυξήθηκε εξαιτίας της ισχυρής αγοράς του Ην. Βασιλείου. Σημειωτέον, στις υπόλοιπες χώρες η ζήτηση είτε έμεινε σταθερή, είτε ακολούθησε φθίνουσα πορεία.

Ο Watson προσθέτει ακόμη ότι «ο φωτοβολταϊκός κλάδος χρειάζονται ξεκάθαρα μηνύματα από τους Ευρωπαίους νομοθέτες, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που συμφωνήθηκαν στο Παρίσι.

Με τη φ/β ενέργεια να είναι ανταγωνιστική για τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, οι επενδυτές χρειάζονται ένα πολιτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την παραγωγή, την αυτό-κατανάλωση και την αποθήκευση ενέργειας».

Σύμφωνα με τη SolarPower Europe, τα διασυνδεδεμένα φωτοβολταϊκά αυξήθηκαν κατά 25%, με ισχύς άνω των 50 GW, το 2015, έναντι των 41,1 GW ένα χρόνο πριν.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση