«ΣΙΩΠΗΡΗ» ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

του Γιώργου Δαμιανίδη

Σε… τάξη επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, σε μία προσπάθεια να καταργηθεί ο νόμος 4015/2011, ο γνωστός νόμος Σκανδαλίδη.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση στα τέλη Οκτωβρίου, μέσω του opengov και υποτίθεται πως στα τέλη Δεκεμβρίου, η διαβούλευση θα τελείωνε.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Greenagenda.gr, έχει δοθεί «σιωπηρή» παράταση, άγνωστο μέχρι πότε.
Έλληνες συνεταιριστές, παραδέχονται στο Greenagenda.gr, πως ο αγροτοσυνεταιριστικός χώρος είχε κακοφορμίσει και με ευθύνη δική τους, εν τούτοις επισημαίνουν πως με τις μέχρι στιγμής παρατηρήσεις, αντί να βελτιωθεί ο νόμος 4015, χειροτερεύει.

«Η κυβέρνηση πάει να διαλύσει εντελώς το συνεταιριστικό κίνημα,» δηλώνουν με έμφαση στο Greenagenda.gr, γνωστοί συνεταιριστές και χαρακτηρίζουν ως «προσχηματική» τη διαβούλευση.

Αυτό που επισημαίνεται, παράλληλα και ιδιαίτερα από αγρότες συνδικαλιστές, είναι πως επί της ουσίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν μεταξύ τους και διαβουλεύονται, καθώς κανείς τους δεν γνωρίζει ποιοι φορείς, ποιοι εκπρόσωποι κάθισαν στο τραπέζι της συζήτησης, προκειμένου να γίνει το πρώτο σχέδιο για το νέο νομοσχέδιο που θα αφορά στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Είναι γνωστό πως οι σχέσεις Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΠΑΣΕΓΕΣ, όχι μόνο είναι σε «τεντωμένο σκοινί», αλλά έχει διακοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας.

Το θέμα είναι πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο, ποια μορφή θα έχει, ποια θα είναι η στόχευσή του, πότε θα κατατεθεί στη βουλή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση