Σκιάθος: Έστειλαν το μήνυμα της θαλάσσιας ρύπανσης με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια

Σε 9 ώρες και 30 λεπτά ολοκλήρωσαν τον περίπλου με μια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια, ο Κάρλος Ντε Σοουζα και η Κάρολιν Νιούτον, μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «The Whale Company».Η συγκεκριμένη αυτή δράση τους σκοπό είχε να εγείρει το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσει πολίτες και φορείς σε σχέση το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από το πλαστικό.

SKIATHOS SUP MARATHON 1

Εκκίνηση και τερματισμός του περίπλου ήταν η παραλία Ασέληνος. Σύμφωνα με τους δύο ακτιβιστές ήταν η πιο μαγευτική πορεία του μαραθωνίου τους και εντυπωσιάστηκαν από τα κρυστάλλινα νερά.

SKIATHOS SUP MARATHON 2

Οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας διανύουν «μαραθώνιους» σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ήδη, έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία, ο σταθμός τους στην Ελλάδα για τον έβδομο «μαραθώνιο» ήταν η Σκιάθος, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», υλοποιεί από τον περασμένο Μάιο το πρόγραμμα ενάντια στην πλαστική σακούλα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag).

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε στην παραλία «Αχλαδιές» εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια.

Το πρόγραμμα A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag) χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» και θα υλοποιηθεί στο πανέμορφο νησί των Σποράδων για 14 μήνες (Μάιος 2017- Ιούνιος 2018).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος΄, ευχαρίστησε θερμά, τον Νίκο Φεργάδη που καθοδήγησε τους ακτιβιστές στον περίπλου της Σκιάθου, το Τοπικό Τμήμα ΣΕΟ για τη συνεργασία, για την υποστήριξή τους, το Camping Koukounaries και τον  Δημήτρη Φουρκαλά, το ξενοδοχείο Εσπερίδες, το καΐκι ‘Mata Hari’ και τον καπετάνιο Λάμπρο Χούμα, το εστιατόριο Maniatis Garden, την εταιρεία ‘Κυριακούλης-sealines’, και την «Ανακύκλωση Σκιάθου– Skiathos Recycling» .

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση