Σκουπίδια από την Αίγυπτο σε ελληνική παραλία - Το βίντεο που έγινε viral

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, αλλά τα πλαστικά απορρίμματα έχουν κατακλύσει τις θάλασσες και τις παραλίες μας.

Η ρύπανση από πλαστικά είναι μία μάστιγα που έχει εξαπλωθεί κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά των θαλασσών μας και η κατάσταση είναι, πλέον, κάτι περισσότερο από σοβαρή.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι η μεσόγειος κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια «πλαστική θάλασσα».

Η πλαστική ρύπανση όχι μόνο θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα θαλάσσια είδη, αλλά και την ανθρώπινη υγεία.

Τα πλαστικά βρίσκονται παντού και αυτή η κατάσταση οδεύει σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρρας δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο στο Facebook για να δείξει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες μας.

Επισκέφθηκε μια απόμερη παραλία, όπου δεν υπάρχουν ξαπλώστες, κόσμος και beach bar. Μια υπέροχη παραλία, αλλά δυστυχώς πνιγμένη στο πλαστικό.

Γυαλιά, αλουμίνια, πλαστικά που ταξίδεψαν από μακριά και έφτασαν στις ελληνικές ακτές.

Ένα βίντεο που τράβηξε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου και έγινε αμέσως viral, καθώς ο δημοσιογράφος βρήκε στη συγκεκριμένη παραλία μέχρι και αποσμητικό από την Αίγυπτο!

Δείτε το βίντεο:

Πριν λίγες ημέρες είχα την ευκαιρία περνώντας μέσα από βουνά και λαγκάδια να φτάσω σε μια παραλία, χωρίς beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες, άρα και... χωρίς κόσμο. Παρόλο που για κάποιους μια τέτοια παραλία μπορεί να φαντάζει ως εξορία για εμένα είναι ένας επίγειος παράδεισος. Εκεί όμως με περίμενε μια έκπληξη και ήταν η αφορμή να φτιάξω αυτό το μικρό βιντεάκι. Ανοίξτε τον ήχο για να μπείτε στο κλίμα, βαθιά ανάσα και βουτιά για 96 δευτερόλεπτα...

Geplaatst door Yiannis Darras op Woensdag 1 augustus 2018

Σύμφωνα με τη μελέτη του WWF, στη Μεσόγειο, τα πλαστικά αποτελούν το 95% των σκουπιδιών που εντοπίζονται στις θάλασσες, τόσο στον βυθό της θάλασσας, όσο και στις ακτές.

Η ρύπανση αυτή προέρχεται κυρίως από την Τουρκία και την Ισπανία, και σε δεύτερη φάση, από την Ιταλία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία και την Ελλάδα, με τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή να ευθύνονται για την ετήσια αύξηση κατά 40% των απορριμμάτων που καταλήγουν στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η χώρα μας καταναλώνει περίπου 0,6 εκατομμύρια τόνους πλαστικών το χρόνο και ανακυκλώνει μόλις το 20%.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση