Σκουπιδότοπος η λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου (φωτο)

Απογοητευτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς λάστιχα αυτοκινήτων, σκουπίδια, μπάζα και σπασμένα γυάλινα μπουκάλια καταστρέφουν το φυσικό κάλλος της περιοχής. 

Ασυνείδητοι δημότες της περιοχής και όχι μόνο αφήνουν συχνά μετά από μετακομίσεις ή ανακαινίσεις τα ογκώδη σε διάφορα σημεία της περιοχής. Καμία μέριμνα δεν έχει δοθεί ακόμα και στις σημάνσεις που αναφέρονται στα πτηνά της περιοχής οι οποίες από τον χρόνο και τον ήλιο καταστρέφονται. 

Ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα των ογκωδών στην περιοχή είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα για τη λιμνοθάλασσα, τόνισε πως ο δήμος έχει ήδη καταγράψει τα σημεία που έχουν πρόβλημα ώστε να μαζευτούν τα μπάζα ενώ πρόσθεσε πως πραγματοποιούνται συχνά εθελοντικοί καθαρισμοί. Αντίστοιχες ενέργειες αποκομιδής ογκωδών έχει πραγματοποιήσει για τον οικισμό Αγία Σοφία και τη Χαλάστρα. Όπως διευκρίνισε ωστόσο, ο καθαρισμός της περιοχής από τα μπάζα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια η οποία απαιτεί χρόνο και χρήμα.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση