Σκουπιδότοπος το δάσος του Σέιχ Σου μετά την Καθαρά Δευτέρα (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου 

Οι ασυνείδητοι ξανακτύπησαν και έδειξαν τον κακό τους εαυτό: Μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών αλλά και αποκαΐδια από τις ψησταριές απέμειναν στο δάσος του Σέιχ Σου, μετά τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας.

Εστίες ρύπανσης είναι διασκορπισμένες παντού στην «Πηγή του Μπάρμπα Γιώργη», και έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των φίλων του δάσους που βρίσκουν λίγο χρόνο να διαθέσουν σε αυτό για την απόδρασή τους από το γκρίζο της πόλης. O φωτογραφικός φακός της Greenagenda.gr κατέγραψε εικόνες ντροπής, με δεκάδες πλαστικά πιάτα, αποφάγια και σακούλες που είχαν απορριφθεί ανεξέλεγκτα.

seix sou 14 (818 x 459)

Στο φιλόξενο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, τον φυσικό πνεύμονα της πόλης, πολλοί τήρησαν τις παραδόσεις και κάποιοι πέταξαν χαρταετό. Ένας εξ αυτών, όμως, αδιαφορώντας για την προστασία του δάσους, προτίμησε να παρατήσει τον κατεστραμμένο του χαρταετό στο έδαφος, μαζί με τα σκουπίδια του.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις αυτή την ασχήμια. Ντροπή και αίσχος να δείχνουν κάποιοι αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά», είπε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, ο Στράτος Βαϊρλής, μέλος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.). «Δυστυχώς, χρειάστηκαν λίγες μόνο ώρες για να  αφήσουν πίσω τους οι ασυνείδητοι τόσα πολλά σκουπίδια. Είναι σημαντική η ποσότητα τους και σίγουρα θα μπορούσε να γεμίσει ένα απορριμματοφόρο», υποστήριξε ο κ. Βαϊρλής.

Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας από ορισμένους και την ασυνείδητη υποβάθμιση του οικοσυστήματος.

seix sou 13 (818 x 459) seix sou 12 (778 x 437) seix sou 15 (778 x 437)

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση