«Σκούπισαν» την παραλία και τον βυθό στην Ακτή Λαγόμανδρας (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Συνολικά 10 σάκους απορριμμάτων περισυνέλεξαν εθελοντές, μέλη του Ocean Diving Center, της iSea και το προσωπικό του Lagomandra Beach Hotel, στον παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Λαγόμανδρας, στη Σιθωνίας Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στέλνοντας το μήνυμα για καθαρές θάλασσες και παραλίες.

Μεταξύ των απορριμμάτων, οι εθελοντές μάζεψαν μεγάλες ποσότητες πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, ποτήρια, καλαμάκια, κουτάκια αναψυκτικού και γόπες. «Δυστυχώς οι ασυνείδητοι που εξορμούν στις παράλιες για να απολαύσουν το μπάνιο τους, προτιμούν να αφήσουν και το δικό τους "αποτύπωμα" με τα σκουπίδια που πετούν ανεξέλεγκτα, προκαλώντας υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που κάποιοι δεν λένε να αλλάξουν», ανέφερε η Δήμητρα Μαρμαρά, υπεύθυνη συντονισμού της δράσης από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.

Η δράση καθαρισμού διήρκεσε δύο ώρες και, ακολούθως, οι εθελοντές δροσίστηκαν κάνοντας το μπάνιο τους.

Η επόμενη αποστολή της iSea είναι στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής, την ερχόμενη Κυριακή, με την εκδήλωση Kids Fishing Day, που θα περιλαμβάνει παράκτιο καθαρισμό της παραλίας.

isea3 (600 x 400) isea4 (600 x 400) isea5 (400 x 600) isea6 (600 x 400) isea7 (600 x 400)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση