Σκότωσαν με όπλο φώκια Μονάχους Μονάχους στο Πήλιο (φωτο)

Βίαια θανατωμένη από ανθρώπινο χέρι, βρέθηκε χθες το πρωϊ στο Βαλτούδι της Μηλίνας στο Πήλιο, μια φώκια “Monachus Monachus”.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε κάνει την εμφάνισή της στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και τη θαύμαζαν οι περιπατητές.

Χθες την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό. Η φώκια σύμφωνα με τους μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ethessalia.gr.

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρια χρόνια που παρέμεινε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε. Ο Alexandros Stephan που την εντόπισε ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και τη MOm, περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της φώκιας Μονάχους Μονάχους.

Η φώκια Μονάχους Μονάχους θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000 και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της. Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής της.

Πηγή φωτογραφιών: ethessalia.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση