Σκότωσαν νεαρή φώκια στην παραλία της Πελασγίας

Μια εξοργιστική είδηση έκανε γνωστή η οργάνωση MOm για την προστασία της φώκιας Monachus Monachus, σύμφωνα με την οποία μια νεαρή φώκια βρέθηκε δολοφονημένη στην παραλία της Πελασγίας, στη Φθιώτιδα.

«Προτού προλάβουμε να χαρούμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα χαρμόσυνα νέα για τις 70 νέες γεννήσεις που καταγράψαμε (περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά), προσγειωθήκαμε απότομα, για άλλη μια φορά, στη ζοφερή πραγματικότητα της Ελλάδας. Και πάλι κάποιος «άνθρωπος» βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει την σκοπευτική του δεινότητα σε μία αθώα νεαρή φώκια η οποία τελικά βρέθηκε νεκρή στην παραλία Πελασγίας Φθιώτιδας. Λίγα τα λόγια που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν - αυτό το αφήνουμε σε εσάς. Η λύπη μας τεράστια, η απογοήτευσή μας ακόμα μεγαλύτερη..», αναφέρει η οργάνωση σε ανάρτησή της.

Η MOm τονίζει επίσης ότι ήδη ετοιμάζει σχετική μηνυτήρια αναφορά και καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα.

Η θετική είδηση βέβαια, η οποία δε θα πρέπει να παραγνωριστεί, είναι το γεγονός ότι καταγράφηκαν 70 νέες γεννήσεις φωκών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

«Από τις πληροφορίες σας και τα δεδομένα που συνέλεξαν στο πεδίο οι βιολόγοι της MOm, την χρονιά που πέρασε καταγράφηκαν 70 ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ (περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά). Επίσης 10 νέες περιοχές αναπαραγωγής καταγράφηκαν ενώ επαναχρησιμοποιήθηκαν για αναπαραγωγή 3 «φωκοσπηλιές» μετά από 30 ολόκληρα χρόνια», αναφέρει σε άλλη ανάρτηση η ΜOm.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση