Σουηδία: Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε τη στρατηγική ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων της

Η στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων της παρουσιάστηκε στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου REBUS στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το έργο REBUS, που υλοποιεί η Περιφέρεια, στοχεύει στον προσδιορισμό κατευθύνσεων για αποδοτική ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτηρίων και αποτελεί «εργαλείο» για την υλοποίηση των στόχων της για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησης του ευρωπαϊκού REBUS, οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τη μέχρι τώρα πορεία του και να θέσουν νέους φιλόδοξους στόχους. Στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής ανταλλαγής, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από τις ευρωπαϊκές περιφέρειες και τις τοπικές ομάδες ενδιαφερομένων φορέων και συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες τους.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Μαρία Αποστολάκη, συντονίστρια του έργου και η Κατερίνα Βαβαδάκη, μέλος της ομάδας υλοποίησης, ενώ εκ μέρους της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερόμενων Φορέων συμμετείχε η Σοφία Υφαντή από το Δήμο Χερσονήσου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση