Σούπερ μάρκετ στην Ασία χρησιμοποιεί συσκευασία από φύλλα μπανάνας αντί πλαστικού (φωτο)

Ως εναλλακτική λύση για την πλαστική συσκευασία τα σούπερ μάρκετ στο Βιετνάμ χρησιμοποιούν συσκευασία από φύλλα μπανάνας, τακτική που υιοθετήθηκε από την Ταϊλάνδη.

Μετά από παρουσίαση της οικολογικής συσκευασίας από φύλλα μπανάνας, από μια τοπική επιχείρηση, το σούπερ μάρκετ της Ταϊλάνδης Rimping στο Chiangmai απέσπασε πάρα πολλά θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία.

Η νέα αυτή ιδέα, την οποία οι περισσότεροι βρήκαν εξαιρετική, τράβηξε την προσοχή των περισσοτέρων Βιετναμέζικων σούπερ μάρκετ.

Μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στο Βιετνάμ, όπως η Lotte Mart, η Saigon Co.op και η Big C, άρχισαν να ακολουθούν τα βήματα του ταϊλανδέζικου καταστήματος δοκιμάζοντας τα φύλλα μπανάνας ως εναλλακτική λύση συσκευασίας στα καταστήματά τους.

Σε συνέντευξη με εκπρόσωπο της αλυσίδας Lotte Mart, VnExpress, δήλωσε ότι μπορεί να βρίσκονται ακόμα σε φάση δοκιμών αλλά σχεδιάζουν πάρα πολύ σύντομα να αντικαταστήσουν το πλαστικό με φύλλα μπανάνας σε εθνικό επίπεδο.

Εκτός από τη συσκευασία από φύλλα μπανάνας για τα φρούτα και τα λαχανικά σχεδιάζεται και η συσκευασία νωπού κρέατος.

Οι πελάτες χαιρετίζουν και επικροτούν αυτή τη νέα τακτική. Χαρακτηριστικά, ο Hoa, πελάτης σε μία από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ δήλωσε: «Όταν βλέπω λαχανικά τυλιγμένα σε αυτά τα όμορφα φύλλα μπανάνας, είμαι πιο πρόθυμος να αγοράσω σε μεγαλύτερες ποσότητες. Νομίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει τους ντόπιους να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τη σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με τη Vn express, αυτή είναι άλλη μια πρωτοβουλία ανάμεσα στις άλλες, για να μειώσει την ποσότητα των αποβλήτων στο Βιετνάμ. Για παράδειγμα η εταιρεία Big C ήδη προσφέρει βιοδιασπώμενες σακούλες φτιαγμένες με σκόνη καλαμποκιού στα καταστήματά της.

 

Το Βιετνάμ έρχεται στην 4η θέση στον κόσμο για το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών απορριμμάτων που έχουν πεταχτεί στον ωκεανό.

Πηγή: toftiaxa.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση