Σπάνια κουκουβάγια του χιονιού εμφανίστηκε στο Σέντραλ Παρκ μετά από 130 χρόνια (φωτο+vid)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη την περασμένη Τετάρτη. Μια σπάνια κουκουβάγια του χιονιού τράβηξε τα βλέμματα εκατοντάδων περαστικών στο Σέντραλ Παρκ.

«Πρόκειται για εξαιρετικό γεγονός» δήλωσε η ορνιθολόγος Rita McMahon ενώ ο συνάδελφός της David Barrett επεσήμανε πως η τελευταία καταγεγραμμένη επίσκεψη του είδους στο πάρκο ήταν τον Δεκέμβριο του 1890.

Η κουκουβάγια του χιονιού ζει στην αρκτική τούνδρα αλλά μεταναστεύει νοτιότερα τον χειμώνα προτιμώντας συχνότερα τα πεδινά.

Οι φύλακες του πάρκου προσπάθησαν να διαχειριστούν το πλήθος και να βεβαιωθούν ότι όλοι διατηρούσαν την απαραίτητη απόσταση από τη σπάνια κουκουβάγια.

Η κουκουβάγια προσέλκυσε, επίσης, την προσοχή και των... φτερωτών ενοίκων του πάρκου. Ένα σμήνος κορακιών πέταξε με σκοπό να την παρενοχλήσει, προσπαθώντας να την εξωθήσει από το Σέντραλ Παρκ (οι κουκουβάγιες θηρεύουν κοράκια).

Παράλληλα, ένα γεράκι με χαρακτηριστική κόκκινη ουρά (Buteo jamaicensis) έκρωξε πάνω από το κεφάλι της, καθώς τα συγκεκριμένα αρπακτικά είναι λυσσαλέως χωροκτητικά και δεν ανέχονται... καταπατητές.

Το εντυπωσιακό λευκό πτηνό είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη κουκουβάγιας και εξαιρετικός κυνηγός με προτίμηση στα μικρά θηλαστικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση