Σπάνια πουλιά απελευθερώθηκαν στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (φωτο)

Τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και τους Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου απελευθέρωσαν στο Παρατηρητήριο Πουλιών στην Κλείσοβα τέσσερις Γερακίνες (Buteo buteo), ένα θηλυκό Καλαμόκιρκο (Circus aeroginosus), έναν Πετρίτη (Falco peregrinus), έναν Καστανοκέφαλο Γλάρο (Larus ridibundus) και σε διαφορετικό κατάλληλο βιότοπο μία Τυτώ (Tyto alba), που είναι νυχτόβιο αρπακτικό, η πιο ανοιχτόχρωμη γλαύκα στη χώρα μας.

11

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το ΕΚΠΑΖ η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μέλος κ. Δέσποινα Χατζηνικολάου, η εθελόντρια του κέντρου κ. Τάινα, ο Πρόεδρος του Φ.Δ./Λ.Μ. κ. Φώτης Περγαντής μαζί με τον Συντονιστή του Φ.Δ./Λ.Μ. κ. Γιάννη Σελιμά και τα στελέχη του κ. Γιάννη Κασβίκη, Υπεύθυνο του Τμήματος Επόπτευσης & Φύλαξης και τον κ. Νίκο Παλαιό, Επόπτη του Φ.Δ., ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, η Ομάδα Πολιτών «Saltsinistas», από την Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» οι κ.κ. Γρηγόρης Χόνδρος και Νικόλαος Νούλας, I.B.A. Caretaker Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, καθώς επίσης οι μικροί μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό «Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος» μας έδωσαν μεγάλη χαρά που ενθουσιάστηκαν τόσο με την επαφή τους με τα πουλιά.

«Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των κ.κ. Δημοσθένη Δόγκα, χορηγού του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Marlen Gafarof, καθώς και του Hotel Liberty στο Μεσολόγγι για την υποστήριξη», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Τα αρπακτικά πουλιά αποτελούν σημαντικότατο παράγοντα στην αγροτική οικονομία αφού τρέφονται με μεγάλες ποσότητες τρωκτικών κάθε χρόνο. Τα πανέμορφα αυτά πουλιά που επανεντάχτηκαν έχουν σημανθεί με ειδικά δαχτυλίδια αναγνώρισης και μελέτης τους.

22

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση