Σπάνιο θέαμα: Ελάφι κολυμπά δίπλα σε φάλαινα όρκα (φωτο)

Viral έγινε μια φωτογραφία που αποτύπωσε μια ασυνήθιστη εικόνα: ένα ελάφι να κολυμπά δίπλα σε φάλαινα όρκα.

Ο Σαμ Μέρφι, ο θαλάσσιος βιολόγος που τράβηξε τη φωτογραφία, δεν συνειδητοποίησε καν εκείνη τη στιγμή πως δίπλα στη φάλαινα, μέσα στο νερό, βρισκόταν ένα ελάφι.

Αυτή η ασυνήθιστη συνύπαρξη καταγράφηκε κοντά σε ένα μικρό νησί, στα βορειοδυτικά των San Juan Islands, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, ούτε ο Σαμ», δήλωσε στο Global News η Έριν Γκλες, που μαζί με τον Μέρφι εργάζονται στο Island Adventures Whale Watching, που οργανώνει εξορμήσεις για παρατήρηση φαλαινών.

«Προφανώς, ως παρατηρητές φαλαινών είναι πολύ συχνό να βλέπουμε όρκες. Περιστασιακά βλέπεις ένα ελάφι να κολυμπά από το ένα νησί στο άλλο, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο να τα βγάλεις στην ίδια φωτογραφία», συμπλήρωσε η Έριν Γκλες.

Η φάλαινα δεν ασχολήθηκε καν με το ελάφι, σημείωσε και εξήγησε πως οι όρκες προτιμούν τις φώκιες και ένα αδύνατο ζώο όπως το ελάφι δεν θα το έβαζε σε πειρασμό. «Επειδή τις λέμε φάλαινες δολοφόνους, ο κόσμος υποθέτει ότι κυνηγούν ό,τι βρουν μπροστά τους, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι πολύ επιλεκτικές», συμπλήρωσε.

Επίσης, επισήμανε, πολλοί αγνοούν ότι τα ελάφια είναι αρκετά καλοί κολυμβητές. «Αν θέλουν να πάνε από το ένα νησί στο άλλο, απλά θα πέσουν στο νερό και θα κολυμπήσουν», πρόσθεσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση