Σπάρτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση της HELMEPA για το θαλάσσιο περιβάλλον

Eγκαινιάστηκε την Τρίτη 25 Απριλίου στη Σπάρτη η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» που φιλοξενείται μέχρι την 9 Μαΐου στην αίθουσα «Λακώνων ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Η Έκθεση αποτελεί μέρος της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που πραγματοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις και νησιά της Ελλάδος με την υποστήριξη του βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF)*. Την εκστρατεία στη Σπάρτη έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Π.Ε. Λακωνίας/ Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κυρία Α. Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Π. Αργυρόπουλος, οι Διευθυντές και οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με θερμά λόγια καλωσόρισε τη HELMEPA στη Σπάρτη και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό μέσα από την ενημέρωση και την εκπαίδευση οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε ως αυριανοί πολίτες να προστατεύουν καλύτερα το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τη Σπάρτη, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου για την καθαριότητα και την ανακύκλωση και ανέφερε ότι θα πρέπει τα παιδιά να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένα από εμάς και όταν έρθει η ώρα, να παραδώσουν το περιβάλλον όπως το επιθυμούν αυτά και όχι υποβαθμισμένο, όπως τους το παραδίδουμε εμείς.

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ε. Λαμπρινού ευχαρίστησε με τη σειρά της τη HELMEPA και την Π.Ε. Λακωνίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για την παραχώρηση της αίθουσας. Ανέφερε ότι η ενημέρωση των μαθητών για το περιβάλλον είναι πολύ σημαντική και ευχήθηκε εάν είναι δυνατό κάθε παιδί που θα βλέπει την έκθεση να κρατάει κάτι από αυτή, έτσι ώστε «να μπορεί να βελτιώσει το περιβάλλον στο δικό του μικρό κόσμο».

Σε παρέμβασή του, ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ν. Κουφός δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που βλέπει το Γλάρο της HELMEPA στη Σπάρτη και τόνισε ότι οι Έλληνες, ως λαός με πανάρχαια ναυτική παράδοση, είμαστε οι πρώτοι υπεύθυνοι για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λακωνίας, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας περίπου 1.000 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της πόλης και της ευρύτερης Λακωνίας. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και στη συνέχεια θα παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15.00.

Επίσης, προγραμματίζεται Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» καθώς και δράσεις καθαρισμού σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Λακωνίας και άλλους τοπικούς φορείς.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών και τα θετικά σχόλια των εκπαιδευτικών στις πρώτες επισκέψεις στην Έκθεση αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα για το ξεκίνημα της νέας συνεργασίας HELMEPA με την εκπαιδευτική κοινότητα της Λακωνίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση