Σπαρακτικό: Ελαφάκι στη Ρόδο γεννήθηκε μέσα στις φλόγες, αλλά δεν τα κατάφερε η μητέρα του (video)

Μία συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στη Ρόδο, καθώς εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα, βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο και διέσωσαν.

Το ελαφάκι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δεχόταν ούτε νερό ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο και νωθρό. Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι στη φάρμα ενός κατοίκου της περιοχής, του Στέργου Σεντονά (υποστράτηγου ε.α. της ΕΛΑΣ) που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας, μέσα στη φάρμα του.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση» είπε μιλώντας στη Ροδιακή. «Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης», σημείωσε.

«Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε "Νικήτα". Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και για αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε» κατέληξε ο κ. Σεντονάς.

Πηγή: Η Ροδιακή

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση