Στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα στη Ρόδο, μόνο ώς το Σάββατο - Πόση έκταση Natura κάηκε (χάρτες)

Πάνω από 100.000 στρέμματα κάηκαν έως το απόγευμα του Σαββάτου από τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, μεταξύ τους και 2.200 στρέμματα προστατευόμενων περιοχών Natura, αλλά και περισσότερα από 13.000 στρέμματα καταφυγίων άγριας ζωής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του EFFIS, που επεξεργάστηκε η εταιρεία ΥΛΗ - Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, η  καμένη έκταση στην πυρκαγιά της Ρόδου, προχθές το απόγευμα (Παρασκευή), ήταν 55.076 στρ., εκ των οποίων 8.821 βρίσκονται εντός περιοχών του Δικτύου Natura 2000. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέρα ήταν 26.872 στρέμματα, που σημαίνει διπλασιασμό της καμένης έκτασης.

Από την Παρασκευή το απόγευμα έως το Σάββατο το απόγευμα κάηκαν ακόμη 47.194 στρέμματα, για να διπλασιάσουν την καμένη έκταση και να την ανεβάσουν στα 102.270 στρέμματα. Από αυτή την έκταση τα 15.950 στρέμματα είναι σε προστατευόμενες περιοχές.

Τα μέτωπα είναι πλέον ανεξέλεγκτα και η τύχη του δάσους, των πολιτών και των υποδομών είναι αβέβαιη.

Να προστεθεί πως η περιοχή των Λαέρμων είναι η βασική περιοχή αναπαραγωγής και βιότοπος του πλατωνιού της Ρόδου (Dama dama). Είναι η περιοχή που διασώθηκε το είδος όταν το κυνηγούσαν σε όλο το νησί.

Διαβάστε: Σπαρακτικές εικόνες με απανθρακωμένα ελάφια σε δρόμο στη Ρόδο (φωτο+video)

Η εικόνα είναι του EFFIS, από όπου έγινε μεταφορά της σε χάρτη της ΑΝΑΒΑΣΗΣ:

Πηγή εξωτερικής εικόνας: Reuters

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση