Σταθάκης: Την άνοιξη του 2018 ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας

Στη μερική αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο και τις επενδύσεις σε ΑΠΕ αναφέρθηκε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

pae

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης μέχρι την άνοιξη του 2018 θα έχει κατατεθεί στην Ε.Ε. ο μακροχρόνιος ενεργειακός  σχεδιασμός της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Νωρίτερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ενεργειακό φόρουμ (Clean Energy Development Foroum), που διοργάνωσε το Κινεζικό Επιμελητήριο Διεθνούς Εμπορίου, υπό την αιγίδα της Shenhua Group Corporate Limited, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ  διαβεβαίωσε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί σημαντικά το μερίδιο των ΑΠΕ, ώστε σταδιακά να αποτελέσουν τη βάση του εγχώριου ενεργειακού μείγματος.

«Ο λιγνίτης θα παραμείνει στρατηγικό καύσιμο, αλλά σε συμβατά επίπεδα με τους περιβαλλοντικούς στόχους. Μπροστά μας ανοίγονται, λοιπόν, σημαντικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας», επισήμανε ο κ. Σταθάκης.

Και υπογράμμισε ότι «οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας να αποδειχθεί ιδιαίτερα εποικοδομητική. Η μείωση των εκπομπών ρύπων συνεπάγεται σημαντικές ανατροπές στο μείγμα ενεργειακής παραγωγής κάθε χώρας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Κίνα. Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργείται κοινό έδαφος για την προώθηση επενδυτικών πρωτοβουλιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση