Στα χέρια των Ιωαννιτών και πάλι το Πάρκο Πυρσινέλλα

Με την υπερψήφιση του άρθρου 8 που περιλαμβάνεται στο ν/σ «Τροποποιήσεις των διατάξεων της δασικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, η Ελληνική Πολιτεία επιστρέφει στους πολίτες των Ιωαννίνων το Πάρκο Πυρσινέλλα, θέτοντας τέλος στην μακρόχρονη διαμάχη μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΕΝ, πρόκειται για άλλη μία θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία παραμένει πιστή στην εξαγγελία της για επιστροφή ελεύθερων εκτάσεων του Δημοσίου στους δημότες, με πρόσφατο παράδειγμα το πρώην Στρατόπεδο Π. Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, συνεχίζει το ΥΠΕΝ, μετά την παραχώρηση των Στρατιωτικών Φούρνων για την ανέγερση νηπιαγωγείου στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων και των πρώην στρατιωτικών φυλακών στην παραλίμνια ζώνη της πόλης, παραχωρείται και το «Γιαννιώτικο Σαλόνι» στους πολίτες των Ιωαννίνων.

«Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει στον Δήμο Ιωαννιτών το δικαίωμα πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής επί των δύο συνεχόμενων γεωτεμαχίων που απαρτίζουν το "Γιαννιώτικο Σαλόνι", αποδεσμεύοντας έναν πνεύμονα πρασίνου και έναν χώρο αναψυχής για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου», καταλήγει το υπουργείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση