Πάνω από τις Πυραμίδες πέταξε το Solar Impulse 2

Tο προτελευταίο του ταξίδι πραγματοποίησε το Solar Impulse 2, το οποίο ξεκίνησε από τη Σεβίλλη της Ισπανίας και μετά από δύο ημέρες ταξιδιού έφτασε στην Αίγυπτο.

Το αεροπλάνο, πιλότος του οποίου είναι ο Ελβετός Αντρέ Μπόρσβεργκ, έφτασε έτσι στον τελικό του προορισμό, προτού επιστρέψει στο Άμπου Ντάμπι των Ην. Αραβικών Εμιράτων.

Αντικρίζοντας τις Πυραμίδες, ο πιλότος ένιωσε δέος. «Για μένα, αυτό είναι το τέλος αυτής της ιστορικής πτήσης σε όλο τον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να κάνω πολλές πτήσεις εξερεύνησης, όπως την πρώτη ημέρα και νύχτα ( 26 ώρες πτήσης με το Solar Impulse 1), την πρώτη πτήση σε όλη την Ελβετία, την πρώτη διεθνή πτήση και τη μεγαλύτερη πτήση αντοχής μόνος, διάρκειας 5 ημερών πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Είμαι πολύ ευγνώμων προς τον Μπέρτραντ Πικάρντ και σε όλους εκείνους που έκαναν αυτή την εξερεύνηση δυνατή», επισήμανε ο Ελβετός πιλότος.

Βάρους μόλις 1,5 τόνου αλλά μεγάλο όσο ένα Μπόινγκ 747, το αεροπλάνο πετά σε μέση ταχύτητα 50 -70 χλμ. την ώρα χάρη σε μπαταρίες που αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια την οποία προσλαμβάνουν περίπου 17.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα που είναι τοποθετημένα πάνω στα φτερά του.

Η καμπίνα των 3,8 κυβικών μέτρων είναι εξοπλισμένη με φιάλες οξυγόνου για να μπορούν οι πιλότοι να αναπνέουν.

Το ηλιακό αεροσκάφος ξεκίνησε τον περίπλου του στις 9 Μαρτίου 2015 στο Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), έκανε σταθμό στο Μουσκάτ του Ομάν, στο Αχμενταμπάντ και στο Βαρανάσι της Ινδίας, στο Μανταλάι της Μιανμάρ, στο Τσονγκίνγκ και στο Ναντζίνγκ στην Κίνα και μετά στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.

Στη συνέχεια διέσχισε τον Ειρηνικό, κάνοντας έναν μη προγραμματισμένο σταθμό για τεχνικούς λόγους στη Χαβάη και μετά συνέχισε την πτήση του πάνω από τις ΗΠΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση