Στην ανακύκλωση στέλνει εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σε πάνω από 2.000 εκτιμάται ότι ανέρχονται τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στις έξι δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, αρμόδιο για θέματα Καθαριότητας Θωμά Ψαρρά, μόνο το 2017 έχουν γίνει 930 καταγγελίες από δημότες για εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους των κοινοτήτων.

Σε αυτά πραγματοποιήθηκαν 630 επικολλήσεις και αποσύρθηκαν τελικά μόλις τα 93. Τα τελευταία τρία χρόνια περισυλλέχθηκαν περισσότερα από 400 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Το θέμα προκαλεί πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή, καθώς η νομοθεσία εμποδίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Όπως εξήγησε ο κ. Ψαρράς, «αυτό έγινε καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία, εάν μετακινηθεί ένα αυτοκίνητο, τότε δεν μπορείς να το σηκώσεις».

Χθες, το δημοτικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την περισυλλογή και εκποίηση των εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης και μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ). «Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι η εταιρεία που θα πάρει το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο να ανακυκλώσει κάθε αντικείμενό του», σημείωσε ο κ. Ψαρράς.

Διαβάστε περισσότερα στη Voria.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση