Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η κατάσταση στην Παμβώτιδα και οι εξορύξεις

Θέματα ζωτικής σημασίας, όπως τα χαρακτηρίζει, του νομού Ιωαννίνων θα τεθούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής μετά από εισήγηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αμυρά.

Η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας ως φυσικού οικότοπου και πυρήνα βιοποικιλότητας, η προστασία και διαφύλαξη των ορεινών όγκων με την αξιοποίηση των ενδημικών και αρωματικών φυτών, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και η κλιματική αλλαγή που επηρεάζει ήδη τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες στην Ήπειρο, όπως τη μελισσοκομία, αποτελούν μέρος της θεματολογίας που πρότεινε ο βουλευτής Ιωαννίνων.
Εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας θα κληθούν να συμμετάσχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία της Επιτροπής Περιβάλλοντος έτσι ώστε να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις εξελίξεις.

«Τα Γιάννενα και γενικότερα η Ήπειρος διαθέτουν τεράστιο φυσικό πλούτο και εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναδειχθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου» δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση