Στην καλλιέργεια ηλίανθου με Συμβολαιακή μπαίνει ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγη»

Σε Συμβολαιακή Γεωργία για την καλλιέργεια ηλίανθου προχωρά ο συνεταιρισμός αγροτών Θεσσαλίας, ΘΕΣγη. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια του συνεταιρισμού ΘΕΣγη στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των καλλιεργητικών προσανατολισμών των μελών του και αφορά σε μία ιδιαιτέρως αναπτυσσόμενη, τα τελευταία χρόνια, καλλιέργεια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος με ικανοποιητικές αποδόσεις και χαμηλές εισροές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ηλίανθος αποτελεί μια ενεργειακού προσανατολισμού καλλιέργεια που δείχνει προσαρμοστικότητα σε διάφορους τύπους χωραφιών. Έχει σχετικά μικρές καλλιεργητικές απαιτήσεις και χαμηλές εισροές όπως άρδευση και λίπανση. Έτσι μπορεί να πετύχει με χαμηλό κόστος παραγωγής ικανοποιητικές αποδόσεις και να δώσει ένα σταθερό εισόδημα στον γεωργό. Όπως και στις άλλες καλλιέργειες με τις οποίες ασχολείται ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη έτσι και στον Ηλίανθο όποιος γεωργός ενδιαφερθεί θα έχει την πλήρη υποστήριξη των γεωπόνων του Συνεταιρισμού σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη, Παναγιώτης Καλφούντζος δήλωσε: «Η συμβολαιακή στον ηλίανθο αποτελεί ένα νέο εγχείρημα του συνεταιρισμού μας με μία νέα καλλιέργεια που μπορεί να σταθεί στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας και η οποία χαρακτηρίζεται από χαμηλές απαιτούμενες εισροές σε σχέση με άλλες εκτατικές καλλιέργειες. Η μέση παραγωγή ανά/στρέμμα κυμαίνεται μεταξύ 350 και 400 κιλών σε ένα ποτιστικό χωράφι και η τιμή που θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί θα είναι 0.35€/κιλό. Για τη φετινή χρονιά υπολογίζουμε να καλλιεργηθούν περίπου 2000 στρέμματα με τις προοπτικές ανάπτυξης να είναι πολύ μεγαλύτερες για την περιοχή μας».

Όποιος παραγωγός ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί ή να καλλιεργήσει υπογράφοντας σύμβαση με τον συνεταιρισμό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλ. 2410579904 – Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 17.00.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση