Στην τελική ευθεία για να πάρει την πρώτη άδεια γεωθερμίας ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» για την πρώτη άδεια χρηματοδότησης της γεωθερμίας στην Ελλάδα, αναμένει να πάρει στα χέρια του τον επόμενο μήνα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό προέκυψε μετά τις επαφές που είχε χθες στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας, με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκη, αλλά και τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Σωκράτη Φάμελλο.

«Η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανοίγει το μέτρο τον επόμενο μήνα και θέλουμε να πάρουμε την έγκριση για χρηματοδότηση των 4 εκ ευρώ ώστε να ξεκινήσουμε τα έργα υποδομής πλέον μέσα στους οικισμούς της Τραιανούπολης για να μεταφέρουμε την γεωθερμική ενέργεια,» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κ. Φαλέκας.

Στην συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς τέθηκε και το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τραΐανούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Φαλέκα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη πιλοτική επιδεικτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 3 μεγαβάτ στην περιοχή του γεωθερμικού πεδίου στον οικισμό Αρίστεινο ώστε στη συνέχεια αυτή η θερμική ενέργεια να χρησιμοποιηθεί και στους οικισμούς Άνθεια και Λουτρά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση