Στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στην Αλεξανδρούπολη

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στην Τραϊνούπολη, την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης και γεωθερμικής μονάδας πέλετ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ενέργειας, Γιάννης Φαλέκας.

«Βρήκαμε τα γεωθερμικά μας πεδία τα προηγούμενα χρόνια και τώρα κάνουμε την τελική μας γεώτρηση στα 500 μέτρα για να καταθέσουμε και να ζητήσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ για τα πρώτα 18 χιλιόμετρα δίκτυων τηλεθέρμανσης στην κοινότητα Άνθειας - Αρίστεινου και την πρώτη μας γεωθερμική δημοτική μονάδα πέλετ για να απεξαρτηθούμε από το πετρέλαιο στα δημοτικά μας κτήρια», είπε ο κ. Φαλέκας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

«Μετά το τέλος της γεώτρησης, περίπου σε ένα μήνα», πρόσθεσε, «θα καταθέσουμε επίσημα τον φάκελο για χρηματοδότηση τουλάχιστον για δυο έργα. Τα δίκτυα τηλεθέρμανσης που θα μας θερμάνουν δημοτικά κτίρια και μικρά θερμοκήπια στην περιοχή της Άνθειας και την γεωθερμία με μονάδα πέλετ για πενήντα κτήρια».

Ήδη, ασκούνται πιέσεις προς την κυβέρνηση για να εξετάσει το θέμα της πράσινης αγροτικής κοινότητας Δωρικού, (πράσινο χωριό) με σκοπό την πλήρη τηλεθέρμανση της, στο πλαίσιο της οποίας «163 οικίες θα έχουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο», σημείωσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση