Στη Γλυφάδα με ένα app βλέπεις ανά πάσα στιγμή από πού περνούν τα απορριμματοφόρα

Την παρακολούθηση της κίνησης των απορριμματοφόρων του δήμου Γλυφάδας σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει νέα εφαρμογή.

Η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή ενισχύει τη διαφάνεια, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών, ενώ είναι πολλαπλά χρήσιμη για τους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης.

Η εφαρμογή ξεπερνά την απλή διοικητική διαχείριση των οχημάτων (καταγραφή και παρακολούθηση στοιχείων χρήσης του οχήματος), καθώς επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα επιτήρησης και ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο της θέσης και των δρομολογίων των οχημάτων και των οδηγών, ενώ παρέχει ιστορικά και στατιστικά στοιχεία σε απεριόριστο βάθος χρόνου.

Το σύστημα αποτελείται από τις συσκευές επιτήρησης που έχουν εγκατασταθεί στα απορριμματοφόρα και οι οποίες μέσω της τεχνολογίας GPS προσδιορίζουν τη θέση του οχήματος και εν συνεχεία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας αποστέλλουν τα δεδομένα στίγματος και λοιπές πληροφορίες (π.χ. κατανάλωση καυσίμου) στην κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης.

Σημαντικό εργαλείο για κατοίκους και επαγγελματίες  

«Οι δημότες μας είναι σε θέση πλέον να ενημερώνονται από το κινητό τους τηλέφωνο για τις διαδρομές και τους χρόνους διέλευσης των απορριμματοφόρων οχημάτων, τόσο εκείνη τη στιγμή, όσο και για παλιότερες διαδρομές μέσω του ιστορικού που κρατάει η νέα μας εφαρμογή», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Μια πληροφορία, όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τους δημότες που θέλουν να βγάλουν τα απορρίμματά τους στους κάδους, αλλά για παράδειγμα και για τους οδηγούς ταξί και άλλων ΙΧ που θέλουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη συντομότερη διαδρομή μέσα στην πόλη!

Η νέα εφαρμογή του δήμου Γλυφάδας αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τον εξορθολογισμό των δαπανών, την εξοικονόμηση πόρων και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των οχημάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα. Είναι διαθέσιμη τόσο μέσω της εφαρμογής Fix My City όσο και στο http://glyfada.fixmycity.today

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση