Στη Ζάκυνθο βλέπεις πού μπορείς να ανακυκλώσεις μέσω Google

του Νίκου Αβουκάτου

Η καινοτόμα ιδέα του προϊσταμένου του τμήματος εναλλακτικής διαχείρισης του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου Δημήτρη Αρναούτη φιλοδοξεί να βοηθήσει τους πολίτες ώστε αυτοί να γνωρίζουν, ανά πάσα ώρα και στιγμή, το ακριβές σημείο ανακύκλωσης τόσο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όσο και σε ορισμένα δημόσια κτήρια. Οι 200.000 προβολές στη συγκεκριμένη εφαρμογή του δήμου, σε διάστημα έξι μηνών, είναι ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών που δείχνει την ανταπόκριση του κόσμου.

Με πρωταρχικό μέλημά του να ενημερωθούν οι κάτοικοι, ο κ. Αρναούτης ελπίζει να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο στην ανακύκλωση και να αποκτήσουν την κουλτούρα της. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού, μέσω του χάρτη της Google, γνωρίζουν, πλέον, τις οδούς όπου είναι οριοθετημένα τα 159 σημεία ανακύκλωσης και τα 6 σταντ ανακύκλωσης μελανιών.

«Με τον συγκεκριμένο χάρτη ξέρουν πού θα πρέπει να αφήσουν το ανακυκλώσιμο υλικό τους, στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, τον κώδωνα γυαλιού και το μικρό πράσινο σημείο», τονίζει στη Greenagenda.gr o κ. Αρναούτης.

Ήδη, έχει  διαβιβαστεί σχετικό αίτημα στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την παραλαβή επιπλέον 100 κάδων.

Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ενημέρωσης πόρτα-πόρτα για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στην ανακύκλωση, μια δράση που θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμο.

«Στον σχεδιασμό μας βρίσκεται η σταδιακή ανάπτυξη του δικτύου ώστε να  αυξήσουμε περισσότερο το ποσοστό της ανακύκλωσης. Το υπόλειμμα του ανακυκλώσιμου υλικού κυμαίνεται από 30% έως 40%, ωστόσο θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το σκουπίδι έχει μεγάλη οικονομική αξία, αλλά κυρίως περιβαλλοντική», σημειώνει ο κ. Αρναούτης, ενώ τονίζει ότι η ανακύκλωση στην πόλη το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Τα σημεία ανακύκλωσης εκτός πόλης

GOOGLE MAP (600 x 306)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση